Speurhonden
Instructie
School

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over ons

Cor Oldenburg sr.

Cor Oldenburg sr., initiatiefnemer van de Speurhonden Instructie School, is een zeer bevlogen instructeur met meer dan 30 jaar trainingservaring in o.a. gedragstraining, IPO- en KNPV-training, en speurhondentraining. Hij is bekend en wordt gerespecteerd om zijn kundige observaties van hondengedrag en de interactie tussen hond en baas. Cor Oldenburg is de bedenker van het praktijkspeuren en geldt inmiddels als autoriteit op het gebied van speurhonden en detectiehonden.

Cor sr. werkt graag grensverleggend. Kennis vergaren is één van zijn doelstellingen. Zijn motto is niet zonder reden: ‘wijsheid begint met niets’. Zijn kennis draagt hij met plezier uit aan eenieder die nieuw is op het gebied van speuren of hier al mee bezig is en graag meer wilt weten over het fenomeen hond en speuren. Voor Cor sr. is het belangrijk dat baas en hond elkaar begrijpen, met wederzijds respect.

cor-oldenburg-sr

Met diverse trainingen en cursussen in binnen- en buitenland heeft Cor sr. zijn kennis uitgebreid:

 • MG I en II

 • O+O gedragsbegeleider

 • Instructeur diensthonden

 • Trackingdog trainer (USA)

 • Training observer/instructor (USA)

 • Protection instructor (USA)

 • IPC-D gezondheidszorg hond

 • IPC-D hond/gedrag

 • LOI hondengedrag

 • Communicatie dieren

 • Beveiliging en reservist politie

Hij heeft stage gelopen bij diverse bekende en onbekende instructeurs en heeft les gegeven op seminars in binnen- en buitenland.
Daarnaast is zijn kennis gestoeld op meer dan 30 jaar praktijkervaring met honden, waarvan meer dan 25 jaar met speur- en zoekhonden.

Dankzij zijn kennis en ervaring is hij enkele malen opgeroepen als getuige-deskundige bij het Hooggerechtshof in Den Haag.

Cor Oldenburg jr.

Cor Oldenburg jr. is van jongs af aan betrokken bij de Speurhonden Instructie School. Sinds zijn twaalfde staat hij zijn vader bij in de werkzaamheden, trainingen en de dagelijkse praktijk van de school.
Hij is begonnen als spoorloper, maar is zich gaandeweg ook gaan bekwamen in de training van de honden en hun geleiders. Zo is hij doorgegroeid tot trainer en instructeur naast zijn vader in het bedrijf.

cor-oldenburg-jr

Cor jr verdiept zich in de diverse aspecten die te maken hebben met speur- en detectiewerk. Hierdoor heeft hij een brede kennis van theorie en praktijk.
Voor zijn afstuderen aan Wageningen University heeft hij onderzoek gedaan met een wildlife-detectiehond. Door de studie Master Forest and Nature Conservation aan Wageningen University met succes af te ronden heeft hij de titel ‘Master of Science’ (MSc) behaald.
Na zijn afstuderen is hij verdergegaan met het volgen van trainingen, opleidingen en cursussen, zodat hij zijn kennis en ervaring kan blijven uitbreiden. Hij heeft ondermeer de opleiding Flora- en Faunacontroleur behaald en heeft meer geleerd over speuren en detectiewerk bij diverse mensen uit het vakgebied.
Naast het trainen van honden en hun geleiders houdt Cor jr. zich bezig met het geven van lezingen, workshops en schrijft hij stukken voor tijdschriften. Zijn artikelen zijn onder andere verschenen in het “Vakblad Natuur Bos Landschap”, “Onze Hond” en “Journal of Veterinary Behavior: Clinical Applications and Research”.
Samen met zijn vader heeft hij het boek “Het echte praktijkspeuren: voor de professional en recreant” geschreven; hét boek over praktijkspeuren.

 

Het boek is helaas uitverkocht en kan ook niet meer worden besteld.