Speurhonden
Instructie
School

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Algemene informatie instructeursopleiding

Onze opleidingen tot instructeur praktijkspeuren zijn bedoeld voor mensen die willen lesgeven in het praktijkspeuren als recreatieve of sportieve activiteit voor baas en hond. Om aan de opleiding te mogen deelnemen moet een cursist een vooropleiding gedaan hebben op het gebied van hondengedrag of speuren, en/of ervaring hebben in het speuren.

Tijdens de opleidingen worden de meest effectieve en resultaatgevende technieken en methoden gebruikt. Het leerpakket is zo samengesteld dat er zoveel mogelijk in de praktijk wordt onderwezen en geoefend.

Zowel de opleiding ‘Aspirant instructeur praktijkspeuren’ als de opleiding ‘Instructeur praktijkspeuren’ wordt individueel gegeven, wat zorgt voor betere resultaten voor zowel de cursist als zijn hond.

LET OP! De lat binnen de opleiding ligt hoog. De cursist kan alleen slagen als hij of zij zich volledig inzet tijdens de lesdagen en zich ten volle bezighoudt met het opgegeven huiswerk.

Onze opleidingen

1. Opleiding aspirant instructeur prakijkspeuren

Deze opleiding geeft de basis om les te geven in het praktijkspeuren als recreatieve of sportieve activiteit voor hond en baas, en het kunnen speuren met een eigen hond. Om aan de opleiding te mogen deelnemen moet een cursist een vooropleiding hebben gedaan op het gebied van hondengedrag of speuren, en/of ervaring hebben in het geven van hondentraining.


2. Opleiding Instructeur praktijkspeuren

Deze opleiding volgt op de opleiding 'Aspirant instructeur praktijkspeuren'. Het gaat dieper in op het lesgeven in het praktijkspeuren als recreatieve of sportieve activiteit voor hond en baas, en het kunnen werken met een eigen hond. Om aan de opleiding te mogen deelnemen moet de cursist de opleiding 'Aspirant instructeur praktijkspeuren' met succes afgerond hebben. Ook moet de cursist na het voltooien van die opleiding ervaring hebben opgedaan in het lesgeven en het speuren met een eigen hond.