Speurhonden
Instructie
School

Zoek
Sluit dit zoekvak.
praktijkspeuren bij Speurhonden Instructieschool

Praktijkspeuren

Praktijkspeuren is voor mensen die voor als hobby, sport of beroep met hun hond willen speuren. Al sinds 1993 geven we in deze activiteit training en cursussen aan honden en geleider(s). Bij ons wordt u optimaal begeleid door een ervaren instructeur die tijdens de les met u meeloopt en u direct feedback geeft.

Meer info
Sportspeuren bij Speurhondeninstructieschool

Sportspeuren

Sportspeuren is voor mensen die met hun hond willen speuren voor IPO/IGP, KNPV of VDH. Wij geven optimale begeleiding bij de opbouw van de training. Ook kunt u bij ons terecht met speurproblemen.


Meer info
PD-zoekwerk bij speurhondeninstructieschool

Zoekwerk en sorteren

Bij zoekwerk en sorteren kunnen de volgende disciplines gevolgd worden:

- Plaats-delict zoekwerk
- Explosieven & Narcotica
- Menselijke resten
- Wildlife
- andere geuren

Meer info

Sorteren

Mensen die voor hobby, sport of beroep hun hond willen bekwamen in het sorteren kunnen bij ons terecht. Sorteren (of 'match to sample') is een activiteit waarin de hond uit meerdere identieke voorwerpen het voorwerp moet kiezen dat dezelfde geur heeft als het zogeheten 'uitgangsvoorwerp' (het voorwerp dat de hond vooraf aan de oefening te ruiken krijgt). Het wordt o.a. gedaan binnen de training van de KNPV.


Meer info
Een-pup-speurhond-in-spe bij speurhondeninstructieschool

Een pup: een speurhond in spé

Honden leven in een geurenwereld. De neus van de hond moet altijd vochtig zijn, want met een vochtige neus kan een hond bepalen waar de wind vandaan komt en de wind neemt lucht mee met allerlei geuren erin. Binnen één tiende van een seconde is een hond in staat om waar te nemen waar een geur vandaan komt en welke geur hij zou willen volgen.

Meer info
Speuren-met-de-huishond bij Speurhondeninstructieschool.nl

Speuren met de huishond

Naast door wat wij een hond aanleren, wordt het gedrag van een hond vrijwel geheel aangestuurd door de informatie die de hond via geuren binnenkrijgt. Een hond is een dier met een uitstekend reukvermogen. De neus is belangrijk voor de hond, daarom is het een beetje vreemd dat men daar tijdens hondentraining nauwelijks gebruik van maakt.

Meer info
speuren met probleemhonden bij speurhondeninstructieschool.nl

Speuren met probleemhonden

Het is al lang bekend dat het belangrijkste zintuig van de hond zijn reukvermogen is. De hond ziet, denkt en herinnert als het ware in geurbeelden. Het is dus niet zo vreemd als het klinkt dat het doelgericht inzetten van het reukorgaan een positief effect op diverse vormen van probleemgedrag kan hebben.

Meer info
SITO toets bij Speurhondeninstructieschool

SITO toets

Speciaal voor de mensen die actief willen zijn met hun hond, maar die niet precies weten wat ze dan willen, hebben wij de SITO-toets ontwikkeld.


Meer info