Speurhonden
Instructie
School

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Praktijkspeuren

praktijkspeuren bij Speurhonden Instructieschool

Praktijkspeuren is voor mensen die voor als hobby, sport of beroep met hun hond willen speuren.
Al sinds 1993 geven we in deze activiteit training en cursussen aan honden en geleider(s). Bij ons wordt u optimaal begeleid door een ervaren instructeur die tijdens de les met u meeloopt en u direct feedback geeft.


Praktijkspeuren is een doeltreffende manier om met een speurhond personen op te sporen. Maar ook is het dé manier om met uw hond samen te werken. Het is een discipline die geschikt is voor alle honden, ook voor huishonden. Leeftijd maakt niet uit: vanaf 8 weken kan een puppy al spelenderwijs beginnen met speuren, en de oudste hond die we tot nu toe in training hebben gehad was 16 jaar! Ook maakt het niet of een hond een reu is of een teef, of dat het een rashond is of niet. Werklustige honden kunnen hun energie kwijt in praktijkspeuren, omdat het niet alleen lichamelijk, maar vooral ook geestelijk vermoeiend is. Ook onzekere honden kunnen het leren, omdat hun zelfvertrouwen tijdens de training wordt opgebouwd.


Cor Oldenburg sr. is de bedenker van het praktijkspeuren. De Speurhonden Instructie School is dan ook dé plek om praktijkspeuren te leren. Onder begeleiding van een ervaren instructeur, die tijdens de speurtraining met u meeloopt en direct feedback geeft, leert u om samen te werken met uw speurhond en om zijn lichaamstaal te lezen.

  • Individueel: lessen van een half uur (tarieven) of een uur.
  • Datum en tijdstip worden in overleg afgesproken.
  • Locatie: regio Heemskerk-Beverwijk